Fotografera och tjäna pengar på dina foton

Du kan tjäna pengar att fotografera och ta bilder och sedan sälja dina foton på nätet. Enklare än du tror! Se hur här.

Tjäna pengar på dina foton

Med 370 publicerade bilder online, har vi en årlig inkomst på 79.920 kronor. Några fotografer tjäner så mycket som 150.000 kronor i veckan på att sälja bilder på nätet (bevis finns på denna sida). Vill du också prova detta? Läs denna guide om hur du tjänar på bilder på nätet.

25. juli 2024 av Deltidsarbete / Arbete

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Här är en bra möjlighet att tjäna pengar. Inte många vet om detta och det är synd, för det finns många som skulle kunna göra sig lite pengar här.

Vem som helst kan tjäna pengar på att sälja bilden på nätet. Du kan vara en professionell fotograf, amatör fotograf eller nybörjare, det spelar ingen roll.

Vad man INTE ska göra: Du behöver inte ha en professionell fotokamera för att börja med detta. Du måste heller inte ha egen hemsida, eller göra andra större investeringar.

Vad du behöver: Allt du behöver är en digitalkamera, tillgång till internet, och kunskap om hur man effektivt kan tjäna pengar på sina foton.

Vad du måste göra är att ta bilder med din digitalkamera och lägga till dessa bilder i bilddatabaser på Internet. En automatiserad process är också möjligt.

Tjäna 150.000 kronor i veckan

I våra beräkningar ser vi att vissa fotografer tjänar mer än 150.000 kronor i veckan av bild försäljningen på nätet!

Bevis: Checka ut alla populära bilddatabaser på nätet, se hur många nedladdningar de bästa fotograferna har, och multiplicera antalet nedladdningar med provisionsintäkter per nedladdning.

Detta är en lukrativ bransch! Även amatörer som har relativt få nedladdningar kan tjäna bra.

Det är verkligen inte så svårt att tjäna pengar på detta, men det finns några knep och tips du bör veta innan du sätter i gång. Vi kommer inte att gå in i detalj på detta, men rekommenderar DigiCamCash som användbar information och inspiration.

Hur man tjänar pengar på att sälja bilden på nätet?

Vad du behöver göra är skicka dina digitala bilder i bilddatabaser på Internet. Förmodligen finns det flera tusen sådana bilddatabaser på Internet. Det är möjligt att automatisera processen med uppladdning, är detta en av de många knep som gör det lättare att tjäna pengar på nätet bilder.

Var ska du skicka dina bilder?

Det finns många platser att publicera bilder, och alla seriösa bilddatabaser betalar sina fotografer. Det finns tusentals bilddatabaser, Här är en guide som visar dig hur man tjänar pengar på dina bilder.

Vem köper bilderna?

När bilderna är blivit publicerad, vill att någon ska köpa bilden... Foton säljs i bilddatabaser och kan användas i många sammanhang, t.ex. i tidningar, på webbplatser, i annonser, bloggar och så vidare.

Det man köper är faktiskt en licens (eller rättigheter) att använda din bild i eget material. Som regel kan alla som köper bilden använda den fritt, utan att att kreditera fotografen.

Hur mycket pengar kan du tjäna på en bild?

När någon laddar ner en bild, kommer du tjäna en provision. Vissa bilddatabaser betalar ett engångsbelopp per bild, men de flesta är beroende av provision.

Du kommer att få betalt efter hur många nedladdningar bilden har och vilken storlek de laddar ner bilden i. Små bilder kostar mindre än högupplösta bilder. Du får en procent för varje säl, som varierar från 10% till 90%, återigen beroende på vilken typ av databas du använder.

Uppdatering 2013-0914: Vi har försökt att lägga upp några bilder i databaser på nätet och tjänar i genomsnitt 18 kr per månad per bild, eller 216 kronor per år. Vi har nu 370 publicerade bilder online, vilket ger en årlig inkomst på 79.920 kronor.

Exempel på hur mycket du kan tjäna

Låt oss säga att du tar ett foto av Riksdagshuset i Stockholm, och publicerad denna bild i en fotodatabas. På ett år har du 125 nedladdningar av bilden. För varje nedladdning tjänar du i genomsnitt 35 dollar, och du har tjänat 4375 dollar - bara på den här bilden. Om du publicerar bilden i andra bilddatabaser också, kan du tjäna ännu mer.

Om du säljer fler bilder du kan tjäna mycket pengar. Glöm inte att du kommer att kunna tjäna pengar på bilderna så länge de är i fotodatabasen, och oftast kommer de att vara tillgängliga där i flera år.

Låt oss säga att du lyckas publicera 50 bilder i månaden bilddatabaser på Internet. Under ett år har du 600 foton online. Några bilder kommer att ge dig mycket pengar, och andra kommer inte att ge lika bra inkomst. Men om du tjänar i genomsnitt endast 250 kronor i året på varje bild, är du kvar med en inkomst på 150.000 kronor.

Om du bara tjänar 100 kronor på varje bild, men publicerar 500 nya bildar varje månad (6000 på ett år), vill du få en inkomst på 6000 x 100 som är 600.000 kronor.

Den största hemligheten till att tjäna pengar på att sälja foton är (som ni kan se av exemplet ovan) att publicera många bilder i många bilddatabaser som möjligt på nätet. Genom att automatisera detta och följa tipsen i denna foto-guiden kommer du att kunna tjäna bra med pengar på försäljning av bilden på Internet.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.