Aktiehandel är mer än bara köpa och sälja aktier

Alla vet att det finns pengar att tjäna köpa och sälja aktier, men handel finns i många varianter. Prova till exempel. CFD-handel.

Aktiehandel

Aktiehandel gör det möjligt att uppnå en större avkastning på dina pengar.

12. juni 2024 av Deltidsarbete / Arbete

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.

Vi rekommenderar denna mäklare till aktiehandel.

En aktie är en andel i ett aktiebolag. Värde på aktien bestäms av vad marknaden tycker aktierna är värda, och inte på grundval av de verkliga värdena. Aktiehandel innebär så mycket mer om psykologi än många ekonomer skulle vilja tro.

Vilket företag värden indikerar på papper är en sak, vad marknaden tycker är en helt annan sak.

En aktiekurs varierar i värde från en dag till nästa, ofta från sekund till sekund i de mest likvida aktier.

Vad påverkar marknaden är inte alltid lätt att förstå. Det är den samlade bedömningen marknaden gör som berättar om marknadsvärdering. En aktie värderas till ett pris av en minut och en annan snart efter, det kan bero på många orsaker. Bolagets aktiekurs påverkas av allt från lokala- till globala förhållanden. Därför är det inte alltid lätt att avgöra varför aktiekurserna rör sig.

Kanske är det ännu svårare att förutsäga hur aktiekurserna kommer att gå i framtiden. Här använder vi olika analytiska modeller för att förutsäga aktiekurser. Teknisk analys och fundamental analys är de två vanligaste. Det enklaste att lära sig är tillräckligt teknisk analys, och det är den vanligaste av amatörer såväl som professionella daytradere och andra spekulanter.

CFD - En ny form av aktiehandel

CFD är en förkortning för "Contract for Difference" (på svenska CFD).

CFD är underliggande värdepapper. Istället för att köpa en aktie, köper du ett kontrakt på skillnaden mellan inköpspriset och försäljningspriset. CFD reflekterar ljuset är inte svårare än traditionell aktiehandel, men har många fördelar.

CFD kan kopplas till aktier samt valutor, råvaror, index och börshandlade fonder. Det är inte begränsat till bara aktiehandel.

Bäst i test!
✔ eToro - Aktiehandel och trading: Pålitligt. Säkert. Globalt. Socialt. Registrera dig hos eToro eller prova gratis demo.